tiistai 31. toukokuuta 2011

Puolustuspuheenvuoro halpisyhdistelmille

Aloitanpas tässä sitten seuraavan postauksen, joka toivottavasti jälleen kerran herättää mielipiteiden vaihtokirjoa. :)

Kirjoittelin tässä postauksessa meidän valitsemistamme yhdistelmävaunuista seuraavaa:

"Niistä meidän yhdistelmävaunuista. Kyseessä ovat Z-Line Combi Alu-yhdistelmät, joista tarkemmat tiedot löytyvät linkin takaa. Ihastuin väriyhdistelmään musta-lila, mutta pakkohan se on myöntää, että jos meille tulee poika, niin lila ei vaan ole pojan väri. ;) Ja siis joo, kyseessä ovat "halpisyhdistelmät" jos vertaa hinnoissa esim. Emmaljungaan, myyntihinta siis näillä 389 euroa. Olkoot kuinka halpikset hyvänsä, meidän mielestä nämä ovat meille parhaat!"

Katjusha kommentoikin, että heillä on käytössä nuo Z-Linen Rodeo Combit, eli poikkeavat meidän valinnasta sillä, että Rodeo Combissa on kääntyvät etupyörät. Itse halusin siis vaunut, joissa on isot pyörät, jotka eivät käänny. Mahdollisimman vähän ns. liikkuvia muovisia osia, jotka eivät voi napsahtaa käytössä rikki.

Totta on, että rungossa näissä "halpisyhdistelmissä" (tajuan, että ovat halpikset verrattuina merkkivaunuihin, jotka maksavat yli 600 euroa, mutta minun mielestäni 400 euroa on kyllä aika paljon rahaa...) on enemmän muoviosia, kuin Emmaljungassa ja Briossa, joita siis Lastentarvike-liikkeen myyjä käytti vertailuna meille, mutta ei kuitenkaan mitenkään merkittävästi eikä sellaisissa kohdissa, missä olisi huomattava riski sille, että muoviosat menisivät rikki. Meidän vaunut ovat siis nyt tuossa oikeanpuolimmaisessa kuvassa.

Syitä, miksi päädyimme näihin vaunuihin, ovat ne, että kyseiset olivat todella keveät työntää, mutta samalla ehdottomasti tukevan jämäkän tuntuiset, isot pyörät mahdollistavat sen, että vaunut liikkuvat myös lumihangessa + nämä pyörät ovat samalla tekniikalla valmistetut kuin esim. Emmaljungassa (pyöriä ei voi itse täyttää, niissä ei ole venttiiliä, akselit tulee rasvata kerran pari kk:ssa, mitä suositellaan kaikille vaunuille), vaunut sopivat 0-4-vuotiaalle, heittoaisa mahdollistaa ratasosan kääntämisen, koska rungossa on käytetty muovia, ei ratasosa ole aivan järjettömän raskas nostettava (esim. jos itse niitä nostelisin autoon ja pois...) ja rattaat menevät kätevästi kasaan ja pieneen tilaan. Kuomun takaosasta saa kankaan poistettua, jolloin vaunuissa kiertää ilma hyvin kesähelteillä, istuinosa olikin yllättävän kätevä (5-pistevaljaat tietysti) muuttaa nojatasoa, jalkatukea voidaan säätää ja rattaissa on myös turvakaari. Ja se, että hinta on "edullinen" eli 389 euroa.

Vaunuille myönnetään vuoden mittainen takuu, joka lasketaan lasketusta ajasta eteenpäin, ei ostopäivästä. Mikäli vaunuissa huomataan ongelmia, niin ainakin itse aion ottaa yhteyttä myyjäliikkeeseen ja reklamoida. On myös muistettava, että myyjän vastuu tuotteen virheestä ei aina lopu takuun päättymishetkeen.

En halua ostaa käytettyjä vaunuja, koska uskon myyjän puheet siitä, että "halpisvaunut" voivat olla laadultaan aivan yhtä hyvät, kuin ns. merkkivaunutkin. Saatanpas olla sitten vaan herkkäuskoinen, mutta jotenkin uskon, että testaillessamme Brioja, Emmaljungan (tosi kivoja valkoisia) ja Teutonian vaunuja, hän olisi aivan yhtä hyvin voinut kertoa syitä miksi kannattaa ostaa jotkin näistä, eikä Z-Lineja.

Erityisesti, kun tämä meille osunut myyjä oli kovin vakuuttava kertoessaan syitä, miksi merkkivaunut maksavat huimasti enemmän kuin "halpisyhdistelmät". Toisekseen, jos ostan käytetyt vaunut, niin niissä ei ole lainkaan takuuaikaa jäljellä enkä jaksa lähteä metsästämään ja selvittämään vaunujen todellista kuntoa, vaikkakin uskon, että monet esim. Huuto.netin myyjistä antavat myytävistä tuotteista rehellisesti kuntotietoja (shoppailen itseasiassa nykyään aika paljon kaikenlaista Huuto.netistä... Kiitoksia vaan vauvatavarashoppailuvinkeistä kaikille!).

Minä puolestani olen nyt päättänyt uskoa, että 400 euroa ei ole halpa hinta ja aion ottaa "riskin".

7 kommenttia:

 1. Mä oon tykännyt meidän zlineistä tosi paljon! Se on tukeva, kulkee ku laiva. Mut mitä tulee vauvakamaan niin nyt mä ostan kaiken mitä voin käytettynä. Paitsi auton turvaistuimen. Ihan oikeesti jos nyt saisin tehdä valintani uudelleen niin ostaisin brio spin tyyppiset rattaat ja niihin kantokassin. Meidän neiti nimittäin lopetti kantokopassa viihtymisen 3kk iässä ja silloin siirryimme ratasosaan. Yhdistelmiä siis ei olis tarvittu. Vaikkakin zlineistä oon kyllä tykännyt tosi paljon.

  VastaaPoista
 2. huomenia Katjusha! On etukäteen just aika hankala tietää missä vauva sitten lopulta viihtyy. "Klassinen" esimerkki on kai juuri se, että ostaa lahjaksi monen kymmenen euron lelun, joka vilkuttaa valoja, pitää ääntä ja aktivoi lasta kaikin mahdollisin tavoin ja lapsen mielestä lahjapakkaus/-paperi onkin sitten mielenkiintoisempi. Yhdistelmiin kuitenkin lähdetään juuri sen vuoksi, että niistä saa sitten kätevästi rattaat sitten, kun pieni ei vaunuissa enää viihdy.

  VastaaPoista
 3. Me ostettiin silloin aikoinaan esikoiselle Brio Happyt, edellisvuoden tekstiileillä ja sitä edellisvuoden rungolla, saatiin tosi halvalla (olisko ollu vähän päälle 400e) uudet vaunut. Mutta niinpä vaan halusin kevyemmät rattaat, yhdistelmät ku yhdistelmät on aika raskasrakenteiset verrattuna tuollasiin kevyempiin rattaisiin. Mulla on nyt ehdottomana vaatimuksena, että rattaissa pitää olla joko yks tai kaks kääntyvää eturatasta, en enää tuollasia perinteisiä halua. Toiset taas tykkää. Mutta sitä ei oikein tiedä, että mistä itse tykkää, ennenku on sitä vauvaa työnnellyt jonkin aikaa.

  Nuo "halpisrattaatkin" on varmasti osa ihan hyviä. Z-linen sisarusrattaat oli kyllä todella huonot verrattuna muihin, mutta sehän ei sano sitä, että yhdistelmät olis. :)

  Nää vaunuasiatkin on sellasia, että toisilla ne on sellasta "meidän lapselle vain parasta (siis kalleinta)" :D ja toisille on tärkeää saada halvalla hyvää. Ite oon vähän siitä keskeltä, haluaisin saada halvalla, mutta mun mieltymykset on sellasia, ettei halvalla saa, niinku mun rataspohdinnoista käy ilmi. :/

  VastaaPoista
 4. Veera: ja mä taas oon sellainen, että koen että vauvalleni on saatava hyvää mutta kohtuuhintaan. :D

  VastaaPoista
 5. Tosi kivannäköiset vaunut nuo z-linet. Itse ostin käytetyt hartanin vaunut huuto.netistä, vaikka ensin meinasin samoja uutena. Maksettiin niistä vain 200e sen 700e sijaan. Ajattelin että jos nyt sitten hajoavat niin sitten ostetaan jotkut muut, mutta uskon että nuo kestää sen ajan varsin hyvin kun tuota kantokoppaosaa tarvii käyttää! (ovat noin 4vuotta vanhat)

  VastaaPoista
 6. Saanko tiedustella millaiset ovat olleet kyseiset yhdistelmät nyt kun olleet jo pidempään käytössä? Itsellä aikomus hankkia samanlaiset, kannattaako? :) Kiitos vinkeistä, ensikertalaisena aika hukassa tässä vaunuviidakossa, mutta itsekin uskon, että halvemmallakin voi hyvää saada.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Tosiaan vaunut ovat olleet nyt käytössä 7 kk:tta ja mainiot ovat, en ole kertaakaan ostosta katunut. Kantokoppa on tosi reilun kokoinen ja kun jää pieneksi, niin tilaa on runsaasti ja ainakin meillä Tyyppi ei edes huomannut kopan poistoa, vaan jatkaa unia edelleen vaunuissa parvekkeella.

   Hm, mä postaan tästä huomenna vielä kunnolla kuvien kera!

   Poista

Kiitos, kun kommentoit!