torstai 1. syyskuuta 2011

Dg O47.0 ja sairasloma

Eilen tehtiin sitten ylimääräinen lääkärivisiitti ja saatiin diagnoosi: O47.0 eli Ennen 37. raskausviikon loppua ilmenevät synnytykseen liittymättömät supistukset. Sairaslomaa kaksi viikkoa seuraavaan neuvolaan saakka. Syytä suurempaan huoleen ei ole, mutta nyt on kuulemma syytä hidastaa tahtia ettei mitään huolehdittavaa nyt sitten ilmaannukaan.

Eilen aamulla kävelin juna-asemalle (matkaa siis yhteensä about 600 m) ja puolessa välissä about 5 minuutin kävelyn jälkeen (ja siis todella h-i-t-a-a-n kävelyn) kiristely alkoi ja oli niin tukalaa, ettei pysähtyminenkään laukaissut kiristystä. Tiistaina illalla alkoi myös masukipu, joka heijasteli pitkin masua välillä voimistuen ja välillä helpotellen ja kokonaan helpotti vasta yöunien jälkeen ja se oikeastaan taisi olla se laukaiseva syy miksi päädyin nyt neuvolasta sitten pyytämään ohjeistusta tähän masukiristelyyn.

Sokerirasitustestin tulokset sain myös eilen, kun soitin terveydenhoitajalle (joka siis passitti lääkäriin). Ovat kuulemma erinomaiset eivätkä lähelläkään raja-arvoja. Ei siis pelkästään huonoja uutisia.

Nyt siis pitää ottaa aikuisten oikeasti levon kannalta tämä pari viikkoa, että tilanne kuulemma rauhoittuu. Ei siis tarkoita -100%vuodelepoa, mutta ei mitään rajua liikuntaa, ei pyörimistä kaupungilla eikä suursiivouksen tekoa kotona. Hm, olen aika huono kyllä olemaan sairaslomalla, mutta nyt täytyy kuitenkin muistaa se, että tämä on nyt ennenkaikkea Tyypin parhaaksi, jotta hän viihtyisi "neljän seinän sisällä" vielä muutaman kuukauden ajan.


Lisäksi karsitaan pois tulehdusten mahdollisuudet. Eli, (hip hurraa) pääsen TAAS piikitettäväksi!! Miten viehättävää...

No niin, ei jaksaisi pelkästään nyt valittaakaan.
Tänään käynnistyy rv 28 ja H-hetkeen olisi laskennallisesti siis 13 viikkoa jäljellä. Aivan uskomatonta! Olemme siis saavuttaneet viimeisen kolmanneksen. Vaikka Tyyppi ei (onneksi) supisteluista huolimatta osoita merkkejä siitä, että olisi syntymässä etukäteen, niin omaa huolta helpottaa tietoa siitä, että rv:lla 28 syntyneillä keskosilla on jo erinomaisen hyvät mahdollisuudet selviytyä suuressa maailmassa. Ja mitä todennäköisimminhän Tyyppi aikoo tästä tehdä äidille ja isille ihan oman show:nsa ja viihtyä masussa 2 vko:a lasketun ajan ylitse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!