maanantai 1. elokuuta 2016

25.1.16: Chili ja suklaa yhteen soppii


Tälle viikolle on luvattu äärimmäisen ikävä käänne säätilaan. Vesisadetta päivätolkulla ja plus 6 astetta lämmintä, excuse me?!! Onneksi olemme saaneet nauttia upeista talvisista, joskin toisinaan hyytävän kylmistä päivistä. Näin ollen olemme lasten kanssa yrittäneet ottaa kaiken irti lumesta: eilen olimme ulkoilemassa koko perheen voimin Paloheinässä ja tänään ulkoiltiin vielä ennen iltapalaakin pulkkamäessä. Tyyppi laski ensimmäistä kertaa yhdessä Neidin kanssa pulkassa. Ja ajoivat (tietysti) päin hunajapuuta. Ja juostiin yhdessä kovaa karkuun mehiläisiä. :)

Hyytävän kylmän talvipäivän päivällisenä maistuu oivasti sopivan mausteinen suklainen jauhelihakastike. Kokeilin ensimmäisen kerran tätä reseptiä, kun olin kokkaillut Chili Con Carnea enkä tykännyt siitä ollenkaan.Pavut... Yih. Niinpä meillä kokkaillaan tätä papujen sijaan. Suklaa ja jauheliha yhteen soppii... Alkuperäinen resepti löytyy täältä click click!! Itse tein tämän ilman korianteria ja neilikkaa. En oikein pidä kummankaan mausta.

  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • ½ yksi-kyntisestä valkosipulista
  • öljyä
  • 0,5 tl kanelia
  • 500 g paseerattua tomaattia
  • 4 dl kiehuvaa vettä
  • naudanliha-fondia
  • 2 rkl soijaa
  • 1 tl Sambal Oelek-tahnaa
  • 30 g tummaa suklaata

    Meillä oli tosiaan tuota Lidl:in "halpis-suklaata" vielä kaapissa, mutta suosin enemmän hieman makeamman makuista tummaa suklaata. Pandan Hurmaava Tumma- on hyvää.

    Kuten niin usein ennenkin, aloita silppuamalla sipuli ja muskaamalla valkosipuli ja kuullottamalla miedolla lämmöllä öljyssä pannulla sellainen 5-10 minuuttia. Paahda jauheliha kuumassa pannussa ja lisää joukkoon sipuli. Lisää joukkoon paseerattu tomaatti sekä kiehuva vesi, sekoita joukkoon myös kaneli, soijakastike, chilitahna sekä fondi. Sekoita kunnolla ja anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia. Paloittele suklaa kastikkeen joukkoon, sekoita ja anna kiehua vielä noin 10 minuuttia.

    Tarjoile riisin ja makean pieneksi paloitellun paprikan kera.

  • Kustannukset kastikkeelle: 3,29 € / naudan jauheliha 400 g (HK) + 0,37 € / sipuli & valkosipuli + 0,99 € / paseerattu tomaatti + 0,70 € / mausteet + 0,27 € / suklaa = 5,62 euroa
Aloitin tänään uudestaan osapaaston. Pudotin taannoin tällä keinolla painoni tavoitepainooni (56 kg) 5 kuukaudessa ja nyt liki vuoden ajan on paino pysynyt heilahdellen kilon verran suuntaan tai toiseen. Ja siis vuoden ajan olen ollut paastoilematta. Töihinpaluu kuitenkin kolkuttelee kahden kuukauden päässä ja olen pikkuhiljaa uusinut vaatekaapin sisältöä. Ja siellä ovat myös tavoitefarkkuni odottamassa. Merkiltään Esprit ja kooltaan 27 tuumaa.

Löinkin itseni kanssa vetoa ja julkaisin Facebookissakin, että mikäli en töihinpaluupäivänä noihin farkkuihin mahdu, niin vien töihin suklaakeksejä työkavereille. :) Onko osapaasto tuttu ruudun sillä puolella?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!