lauantai 15. lokakuuta 2016

21.5.16: "Hassuttaako se auto sinua?"


Koin viime viikonloppuna nihkeitä fiiliksiä lauantaina iskeneen allergiakohtauksen jäljiltä. Halusin tehdä lasten ja aviomiehen kanssa pitkästä aikaa jotain mielettömän kivaa yhdessä. Niinpä sunnuntaina pienten suostuttelujen jälkeen aviomies suostui ykskaks yllättäen Lintsi-reissuun.


Voitte arvata, että oli huikeaa käydä herättämässä Tyyppi päikkäreiltä ja kysyä lähdettäiskö Lintsille. Tyypin totesi, että joo, haetaanko mummu mukaan? Tällä kertaa mummua ei otettu mukaan, mutta varoittelin kyllä mummua jo etukäteen siitä, että hänet kyllä napataan myöhemmin kesällä tehtävälle huvipuisto-reissulle mukaan. 


Linnanmäelle on tänäkin vuonna ilmainen sisäänpääsy ja pienille lapsille on tarjolla muutamia ilmaisia laitteita. Laitetarjonta ilmaisten laitteiden osalta todettiin Tyypille vielä täysin riittäväksi. Ja hyvä niin, koska liki 40 euron hintainen ranneke ei todellakaan houkuttele tulevansa ostetuksi, kun Tyyppi ei pituutensa puolesta kuitenkaan moneenkaan laitteeseen ainakaan ilman vanhempaa (ja toista liki 40 euron ranneketta) pääsisi. Kohtuullisempaa olisi jos mini-Hupiranneke olisi vielä valikoimassa.

Viime vuoden ilmaisista laitteista huimin Pallokaruselli on poistunut ja tilalle oli tullut maksullinen helikopteri-härdelli. Plussaa siitä, että Lintsi oli rakennuttanut kivan kiipeilyteline-kompleksin Rumpukarusellin kylkeen, missä meidän molemmat muksut painelivat hyvän tovin menemään. Tyyppi jopa onnistui kiipeämään niin korkealle, että Lintsin tytön piti käydä auttamassa jäbä alas.
Jostain syystä viime vuonna missattiin kokonaan jo vuodesta 1978 Linnanmäellä olleet Miniautot. Tänä vuonna Tyyppi kirjaimellisesti otti vahingon takaisin ja kävi ajamassa autoilla ainakin 8, mahdollisesti 9 kierrosta putkeen. Lopulta laitteenhoitaja totesi Tyypille, että ei tarvitse enää nousta auton kyydostä erikseen pois, odottelet vaan, että uusi kierros käynnistyy. Pisteet tilannetajusta ehdottomasti.


Lintsillä ei nimittäin oikeasti ollut ketään viime sunnuntaina! Hellepäivinä oli kuulemma ollut jo ruuhkanpoikasta, mutta tuo kyseinen aurinkoinen iltapäivä ei ollut houkutellut ihmisiä liikkeelle. Ja hyvä niin, koska mihinkään ei tarvinnut jonottaa ja Tyyppi sai käydä jokaisessa laitteessa just niin monta kertaa kuin halusi. Täydellinen huvipuisto-päivä siis.

Neitikin pääsi muuten ensimmäistä kertaa huvipuistolaitteisiin. Eka kerta oli Rumpukarusellissa ja toinen kerta isoveljen vieressä Pienoiskarusellissa rekka-auton ohjaamossa.
Rahaa reissussa kului ongintaan 3 euroa, koripallon heitto-yrityksiin yhteensä 13 euroa (4 yritystä + 1 ylimääräinen euron pallo, jolla lopulta voitettiin äidin heittojen ansiosta jättikoripallo), narunvetoon 4 euroa ja syömisiin noin 20 euroa, kun herkuteltiin jätskeillä ja syötiin iltapalat puistossa. 

Eli vaikka ilmainen sisäänpääsy ja laitteet olivatkin ilmaisia, saatiin Lintsillä rahaa kulumaan. Pysäköinti kustansi reilun kolmen tunnin ajalta noin 7 euroa.

Tyypin ja Neidin ilmeet ja innostus olivat kyllä joka sentin arvoisia. Etenkin Tyypillä, kun äiti vielä viime metreillä ennen kotiinlähtöä voitti koripallon kotiinviemisiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!