sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Into the woods


Tyyppi ja Neiti ovat molemmat molemmat ykakaks yllättäen innostuneet piirtämisestä ja värittämisestä. Niinpä monena iltana ruokapöydän ovat vallanneet nämä kaksi pientä taiteilijaa ja äiti ja isi ovat saaneet ehdottaa eri aiheita toteutettaviksi. Ykkösaiheena tällä hetkellä ovat ehdottomasti erilaiset hirviöiden ja mörköjen täyttämät hurjat metsät.


Lapsilla käytössä olevien piirustusvälineiden eli liitujen, värikynien ja tussien on oltava laadultaan hyviä ja sellaisia, että väriä irtoaa helposti eli pigmenttiä on riittävästi. Värikynissä ja liiduissa on mielestäni paljon laadullisia eroja. Ainakin meillä molempien lasten innostus ja kiinnostus loppuu kuin seinään, jos toteutus osoittautuu liian haastavaksi.

Tyyppi sai viime vuonna joululahjaksi laadukkaat Stabilo Trio-puuvärikynät. Kynän malli on perinteistä paksumpi ja kun kynäote on nyt päiväkodissa viskaritehtävien myötä opittu, niin nämä ovat osoittautuneet ehdottomasti parhaan mallisiksi edistämään kynäotteen pitoa. Nämä ovat vielä liian pitkiä Neidin käteen, mutta onneksi samaisia kyniä myydään myös lyhyempänä mallina.

Stabilo Trio 12 väriä, pitkä 5,95 € / Suomalainen kirjakauppa
Stabilo Trio 12 väriä, lyhyt 3,95 € / Suomalainen kirjakauppa
Eilen kävimme ostoksilla kauppakeskus Kaaren Suomalaiseen kirjakaupassa. Meillä etenkin Neiti on piirtänyt paljon Turkista ostamillani Faber Castellin väriliiduilla. Nämä kyseiset liidut ovat kuitenkin aika öljyiset ja tuhraantuvat helposti paperilla. Sen vuoksi halusin meille myös toisenlaiset liidut.


Kerroinkin Suomalaisen myyjälle, että etsinnässä ovat sellaiset tietyt väriliidut, joilla olen itse vuosia vuosia sitten piirtänyt ala-asteella. Ja jotka ovat pakattuina sellaiseen punaiseen rasiaan. Myyjä tiesi välittömästi mitkä liidut ovat kyseessä. Paketin ulkoasu on vuosien takaisesta uudistunut. Lapsille esittelin nämä kyseiset liidut hirviömetsän piirustusliiduiksi.


Caran d´Ache vahaliidut, 10 väriä, 7,95 € / Suomalainen kirjakauppa
Piirtämisen lisäksi Tyyppi on nyt innostunut kirjoittamaan sanoja ja kirjaimia. Liiduilla ja värikynillä tarkan jäljen tekeminen on hankalampaa, joten näissä Tyyppi on saanut ottaa avuksi tussit. Harjoituskirjan sivuista tussin jälki menee helposti sivun läpi, joten kirjan kirjaimia harjoitellaan lyijykynällä. 

Colortime-tussit, 12 kpl 6,90 € / Sinelli

Piirtäminen on kyllä ihan parhaita mahdollisia tapoja viettää aikaa sisällä. Ja samalla kasvattaa lasten (ja aikuisten) mielikuvitusta, kun voi piirtää ihan mitä ja millaisia kuvia tahansa. Ainoa miinuspuoli tässä piirrustamis-innostuksessa liittyy siihen, kun värikynät, tussit ja liidut löytävät toisinaan lasten sormissa tiensä keittiön seiniin...

1 kommentti:

  1. Äiti kävi nelivuotiaana lasten taidekoulua, kiitos taiteilevan Mummutuksen. Onneksi on innostus kuvataiteiden harrastukseen jäänyt perinnöksi (vaikka hyppäsikin yhden sukupolven yli).

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!