lauantai 29. lokakuuta 2016

Uudella kirppiksellä: Eemelin kirppis HämevaarassaAivan täydellisen kokoinen Eemelin kirppis sijaitsee oivan lyhyen matkan päässä Leppävaarasta Espoon ja Vantaan rajalla. Auton lisäksi kirppikselle pääsee kätevästi bussilla numero 510, joka kulkee reitin poikittaislinjana Martinlaaksosta Myyrmäkeen, läpi Leppävaaran ja lopulta Tapiolaan. Monelta suunnalta kirppikselle pääsee siis helposti. Ja mikä parasta: kirpputori on avoinna myös sunnuntaisin!

Minulla oli aikomus piipahtaa tällä kirppiksellä jo elokuun loman aikana, mutta kiireen keskellä ehdin ostoksille vasta viime sunnuntaina. Ostosseurana olivat Neiti ja Mimmi. Kirppiksellä on noin 70 myyntipöytää. Yhtä lukuunottamatta kaikki olivat täynnä myynnissä olevia tavaroita. Lapselliset asiakkaat on otettu huomioon lasten askartelupisteen myötä ja rattaiden kanssa mahtui myös liikkumaan sopu sijaa antaa-ajatuksella. Sunnuntai-aamuna asiakkaita oli liikkeellä runsaasti. 

Eemelin kirppiksen viikkovuokra maksaa 30 euroa (7 vrk) ja 60 euroa (14 vrk). Kirppiksellä ei veloiteta erillistä myyntikomissiota. Vuokraan sisältyy myyntipaikan ja hintalappujen lisäksi myös hälyttimiä sekä myyntipaikan siistinä pitäminen. Kirppis on todella suosittu ja tällä hetkellä kaikki pöydät on varattu siten, että seuraavat vapaat pöydät löytyvät vuokrattavaksi joulukuun alusta. 

"En päässyt ollenkaan eteenpäin tuosta pöydästä."
 Eemelin kirppiksen nettisivut löydät täältä: click click


Todella tuttu tunne tuolta sunnuntai-aamun kierrokselta. Tuosta ylemmän kuvan pöydästä meille kotiutuikin kaksi Mauri Kunnaksen kirjaa yhteensä 11,50 euron hintaan. Kirjat olivat todella kohtuuhintaisia, yleensä kun kirjoilla on kappalehintaa jotakin 9-11 euron väliltä. Nämä ihanat Kermansaven astiat olisivat myös lähteneet meille, mutta ne olivat valitettavasti hukanneet hintalappunsa. Kirppis on tosiaan kooltaan juurikin sopiva kierrettäväksi siten, että muksu on mukana. Neiti viihtyi mainiosti Mimmin mukana eikä vähiten siksi, että heti ensimmäisestä pöydästä Mimmi bongasi Neidille ammu-kaverin isoveljen puolentoista euron hintaan. 


Parasta näissä pienemmissä kirpputoreissa, jotka ovat vakiinnuttaneet jo toimintansa, ovat edulliset pöytävuokrat ja sitä kautta myös edulliset ja oikein mitoitetut kirppishinnat. Kun myyntipöydän vuokra ei huitele taivaissa, voi myyjä hinnoitella kirppishinnoin ja silloin tavarat todennäköisemmin lähtevät kiertoon. 


Huikean hurja Vampyyrivaari!
Enpä tältäkään kierrokselta lähtenyt tyhjin käsin. Kunnaksen kirjat kustansivat tosiaan yhteensä 11,50 euroa. Tyyppi on todella innostunut nyt Autoista, joten yhteensä 3 euron hintaiset Autot-kirjat pääyivät tietysti ostoskoriin. Rattikirjasta olivat paristot loppuneet, mutta 1,50 euron hintaan kannatti (jälleen) ottaa riski. Uudet paristot ja voilá!

Disneyn Satuklassikot-kirjoja meiltä löytyykin jo varsin kohtuukokoinen pino. 
Pitkästä aikaa meille löytyi myös uusi lautapeli hintaan 2,50 euroa (-50%). Tätä ollaankin pelattu jo koko perheen voimin aika monta kierrosta. Yhden kerran on Tyypin punainen hahmo löytänyt perille, muutoin ovat kummitukset onnistuneet harhauttamaan.


Tyyppi on tällä hetkellä kokojen 104 ja 110 cm välimaastossa. 110 cm koon vaatteita ei turhan usein siistikuntoisina löydy, mutta nyt kävi tältäkin osin tuuri. Tyypille löytyi uudet verkkarit ja kaksi uutta pitkähihaista. Yhteishinta taisi olla 5 euroa. 


Samaten Neidille löytyi muutama uusi vaate. Ihanimpana tämä koon 98/104 cm POPin mekko hintaan 2,50 euroa (-50%). 


Näiden lisäksi löysin itselleni muutaman uuden paidan ja myös pari joululahjaa, jotka ovat piilossa keittiön yläkaapissa. Yhteensä rahaa kului ostoksiin hieman vajaa 40 euroa. 

Ostoskierroksen jälkeen on mahdollisuus vielä istahtaa pullakahveille kirppiksen kulmaan ikkunan ääreen. Mikäpäs sen mukavampi tapa päättää kirppiskierros?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!